Kas Atrofisi (Kas Kaybı) Nedir?
Kas atrofisi , kasların boşa gittiği zamandır . Genellikle fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklanır. Bir hastalık veya yaralanma, bir kol veya bacağınızı hareket ettirmenizi zorlaştırır veya imkansız hale getirirse, hareket eksikliği kas kaybına neden olabilir..
Kas atrofisi ve kas hipertrofisi temel olarak kas israfını (atrofi) ve kas büyümesini (hipertrofi) ifade eden bilimsel terimlerdir.
Kas hipertrofisi süresiz olarak devam etmez! Kas stimülasyonu ilerlemezse, vücudun uyum sağlamak için bir nedeni yoktur ve bu nedenle bu seviyede kalacaktır.
İnsanların formda olma çabalarında hayal kırıklığına uğramasının nedeni genellikle budur; vücut her zaman homeostaz için çaba gösterecektir.
Homeostaz Nedir?
Homeostaz (homeostasis) veya dengeleşim diyebiliriz, çevresinde gerçekleşen olumsuzluklar karşısında hücrenin kendi dengelerini imkanları dahilinde koruma çabası, değişen her koşulda iç dengenin aktif düzenlemesi iç dengemiz diyebiliriz.
Tersine, hareketsizlik atrofiye yol açacaktır. Yaşlandıkça, vücutlarımız doğal olarak bu süreçten geçer ve bu genellikle uzuvlarda düşük kas kütlesi seviyeleri ve kırılgan kemiklere yatkınlık gösterecek yaşlılarda yaygındır. Bununla birlikte, kas atrofisi, hareketsizliğin vücudun kas dokusunu sürdürmesi için çok az neden olduğu anlamına gelen herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir. “Kullan ya da kaybet” ifadesi çok doğru!
İyi kötü aktif spor yapan herkes bence bu bilgileri bilmeli diye düşünüyorum..